Menu
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej ze slodkich migdałów 100% naturalny 50ml

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,99 GBP 3.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Właściwości kosmetyczne oleju migdałowego Olej ze słodkich migdałów jest bardzo dobrym emolientem, tj. wygładza skórę. Ma bardzo wysokie zdolności nawilżania skóry, szczególnie jeśli jest stosowany systematycznie.

Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz do skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Jest lekki i łatwo wchłania się w skórę dzięki temu chętnie używany jest do masażu.

Zastosowanie: Do masażu i produkcji kosmetyków - Olej z migdałów znajduje zastosowanie jako olej bazowy w kosmetykach: lotionach, balsamach, mydłach oraz w aromaterapii.

Ze względu na zawartość glikozydów, witamin i minerałów używany jest do masażu. Produkcja mydła - Olej migdałowy łatwo się zmydla. Wykorzystany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę. Może być używany w większych ilościach w fazie tłuszczowej

Opinie o produkcie (0)

Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl